Een ogenblik geduld alstublieft...Laden...

Wat is mediation?

Wat is mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflict met behulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediatior.
Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor alle betrokken partijen. Maar vaak zien ze de oplossing niet, doordat ze in het conflict verwikkeld zijn.
Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen: De mediatior stimuleert de samenwerking tussen partijen en het begrip voor elkaar. Partijen vinden op die manier zelf de oplossing. Tijdrovende en kostbare juridische steekspelen worden voorkomen.

Hoe werkt mediation?

Het mediation-proces is informeel en flexibel. De mediator is procesbegeleider. Hij laat partijen weer met elkaar praten en overleggen. Hierbij worden gevoelens en zaken van elkaar gescheiden. De partijen zijn actief en hebben een grote inbreng. De mediator kiest geen partij, maar helpt de partijen in hun onderhandelingsproces. Geen juridische standpunten, maar hun belangen en de toekomst staan voorop. Meestel blijkt dat partijen na een aantal gesprekken (één gesprek duurt maximaal 2 uur) weer met elkaar verder kunnen.

Het eerste contact

Via deze site kunt u in contact komen met een mediator:
U stelt uw vraag om informatie via de infolijn en/of doet een verzoek om te worden teruggebeld.


>> Mediators