Een ogenblik geduld alstublieft...Laden...

Ikblijfbijjou.nl actief in Houten

HOUTEN - Ik heb het helemaal gehad, nu is het genoeg, ik ben op, ik kan niet meer! Het is maar een greep uit de vele gedachten die spelen wanneer relatieproblemen uitzichtloos lijken. Een scheiding lijkt de enige oplossing. Een pijnlijke, kostenvretende weg wanneer je alleen al aan de kosten voor advocaat en huisvesting denkt. Daar bovenop komt nog de emotionele ballast die een scheiding met zich meebrengt. Denk er dus nog eens over na. Is dit echt wat u wilt, is scheiden de enige optie, zijn alle andere mogelijkheden uitgesloten? Heeft u echt alles geprobeerd of zit u zo vastgedraaid in uw eigen ellende, conflicten en elkaars ellende en ziet u geen oplossing meer? Misschien is mediation net datgene wat u en uw partner nodig hebben om tot een oplossing te komen, zaken helder te krijgen en uw relatie een tweede kans te bieden. Het is in ieder geval goedkoper dan scheiden!

In Houten, waar bovengemiddeld wordt gescheiden, is www.ikblijfbijjou.nl een pilot gestart. Vorige week zijn huis-aan-huis de flyers verspreid om mensen een alternatief voor scheiden te bieden. Initiatiefnemer is Marc Peeters, die eerder www.wijmoetenpraten.nl heeft gelanceerd, dat is gespecialiseerd op langer durende relatiemediation en arbeidsconflicten. Marc is van mening dat er veel te bereiken is wanneer mensen in een crisisperiode komen als de relatie uit de hand begint te lopen: mensen zijn ontvankelijker voor hulp, willen vasthouden wat ze hebben. Bij de mediators van www.ikblijfbijjou.nl gaan partners in vier gesprekken gedurende 6 weken met elkaar aan de slag. De mediator is neutraal. Hij is procesbegeleider, stelt vragen, laat de partijen weer met elkaar praten en overleggen, waarbij gevoelens en zaken van elkaar gescheiden worden. Hij stimuleert de samenwerking en het begrip voor elkaar. De koppels komen zelf tot een oplossing. De mediators van www.ikblijfbijjou.nl hebben allemaal een christelijke achtergrond en zijn allemaal NMI geregistreerd en/of gecertificeerd. Zij hebben veel ervaring in het begeleiden van koppels bij relatieproblemen en willen zich graag, vanuit hun levensovertuiging, inzetten voor verzoening en vreedzame oplossingen. Zij zijn er voor iedereen, ongeacht achtergrond en/of overtuiging.

"In de meeste gevallen zijn het de vrouwen die bellen", aldus Marc, "In sommige gevallen voelt de partner niets voor mediation. Wij adviseren om dan eerst alleen op gesprek te komen. Misschien wil de partner ook wel eerst alleen praten en later toch tot een gezamenlijk gesprek komen. In vier gesprekken moet er lucht en ruimte in de relatie gecreŽerd zijn, waarbij de koppels samen verder gaan met een koffertje vol met huiswerk. Dat wil niet zeggen dat alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, maar wel dat er weer ruimte en begrip voor elkaar is om met elkaar samen te werken. In sommige gevallen komt men tot de conclusie dat men niet met elkaar verder kan. Ook dan is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en juridisch getouwtrek te voorkomen. Het is zo jammer dat er zoveel wordt gescheiden omdat mensen niet meer met elkaar kunnen praten of bijvoorbeeld niet weten hoe je gezond ruzie kunt maken, een scheiding zou dan niet nodig moeten zijn. www.ikblijfbijjou.nl zal zichzelf moeten bewijzen. Het is nieuw! Hopelijk wordt de trend van scheidingen doorbroken!" www.ikblijfbijjou.nl werkt vanuit verschillende locaties. Voor informatie bezoek de site of bel! Contact: www.ikblijfbijjou.nl of: +31 (0)6-33730949 (MH)

Bron: Houtens Nieuws - Advertentie