Een ogenblik geduld alstublieft...Laden...

Kosten van een echtscheiding

Scheiden is niet gratis. Een advocaat kost geld en voor een uitspraak van een rechtbank moet je ook betalen. Het is mogelijk dat je daar niet genoeg geld voor hebt. Je komt dan in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van jouw scheiding. Overigens wil de overheid zoals in week 43 bekend is geworden het mes zetten in de genoemde gesubsidieerde rechtsbijstand.
Door op deze link te klikken kun je berekenen of je recht hebt op financiele rechtsbijstand.

Wat kost een scheiding, en een regeling voor het omgangsrecht ongeveer?

De grootste kostenpost is een advocaat. Een advocaat kost al gauw €150,- per uur. Vaak kun je onderhandelen over het uurtarief en als je scheiding niet al te ingewikkeld is kun je soms ook een vaste prijs afspreken. Die ligt meestal rond de €2500,- Hoe moeilijker de scheiding is, hoe meer uren de de advocaat kwijt is, en hoe duurder het dus wordt. Een moeilijke scheiding kost zomaar tienduizenden euro's en als je het extreem ingewikkeld maakt (maar dit is echt uitzonderlijk) ben je anderhalve ton kwijt.
Een bezoekje aan de Rechtbank kost ongeveer €190,- (dat noem je griffierecht), en het betekenisexploot (dat is een bezoekje van de deurwaarder) aan je partner kost €60,-.
Tenslotte moet je nog naar de notaris of misschien naar een accountant.
(Bijkomende kosten zoals de verkoop van het huis, taxaties etc zijnhier buiten beschouwing gelaten)

Niet scheiden en bij elkaar blijven is goedkoper

Je kunt proberen om in harmonie met je partner een voorgenomen scheiding uit of af te stellen en als laatste redmidel gebruik te maken van de dienstverlening van ikblijfbijjou.nl. Dit is dus goedkoper. Bovendien bestaat er gerede kans dat je relatie in stand blijft!
Een afgeronde serie gesprekken bij ikblijfbijjou.nl kost maximaal €1700,- bestaande uit de kosten van maximaal 4 gesprekken van elk 2.5 uur (a €125, - exclusief BTW) inclusief 4 gespreksverslagen (€50,- elk).